Roliga saker att göra med en tvååring

1. Måla med hemmagjord färg i badkaret

Måla i badkaret

Om man blandar lite karamellfärg med yoghurt kan man få en rolig färg att måla med och giftfri dessutom! Min son älskade att måla med den i badkaret och på sig själv, den är väldigt enkel att ta bort också. Jag fick detta tips från någon grupp på Facebook så jag provade och det blev en stor succé!

2. Baka ostkex

Ostkex recept

Här lägger jag ut ett roligt recept på ostkex som jag har hittat någonstans på internet, jag har ritat den så här som ni kan se ovan för ett barn till min vän. Det går väldigt snabbt och blir gott till mellanmål!

3.Leka med lera

Leklera

Det finns ett oändligt antal recept på leklera, en del med varmt vatten och en del med olja. När man är två år så är man inte så duktig på göra djur eller figurer av lera så jag läste att för så små barn passar det bäst att leka med små saker och leklera, så de kan trycka in dem i leran och utveckla fin motorik på det sättet.

4.Gå på picknick

Picknick pojke

Vi går ofta på picknick. Man kan bara packa i en fikakorg och gå ut till något trevligt grönt område, lägga filten och ha en trevlig fika, det uppskattas så mycket av barnen.

Har ni några favorit saker att göra?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s