Inspirerande svenska kvinnor som fler borde känna till

Jag tänkte dela med er några svenska kvinnor som jag tycker är verkligen värda att känna till. Sedan jag upptäckte dem har jag fått mycket inspiration och bra tips som jag kan använda i mitt vardagliga liv. Dessa kvinnor är olika och genuina men de har gemensamt att de går sin egen väg i livet och samtidigt bidrar de med så mycket nytta till samhället på bästa möjliga kvinnliga sätt.

Julia Angelback

Modern hemmafru
Bildkälla

Hon är en ung och talangfull tjej som har en blogg där hon skriver om sitt vardagliga liv som hemmaförälder till två gulliga och busiga pojkar. Hon är otroligt duktig på barnaktiviteter och hälsosamma goda recept som hon gärna delar på sin blogg. Hon lämnade inte sina barn på förskola när de fyllde ett år utan bestämde att ha dem hemma längre och vara med dem trots att det är ekonomiskt svårare. En annan väldigt bra sak är att hon gärna gärna olika tips på aktiviteter för barn som handlar om Gud och kristendomen. Hur ofta stöter man på en kvinna som berättar om hur man leder sina barn till Gud? Så otroligt viktigt och stort!

Anna Sara

Leva billigt
Bildkälla

Anna Sara driver en blogg och instagramkonto: levabilligt om hur man får ett bra och roligt liv med lite pengar i vardagen. Många roliga och intressanta matlagningsrecept kan man hitta där samt tips var det är bra att handla. Hon är väldigt duktig på göra saker från grunden som att göra sin egen surdeg och odla kryddor som hon använder i matlagning. Det roligaste är deras familjeaktiviteter som resa på hemmaplan och hemmadejt. Jag blir i alla fall alltid glad av att läsa hennes blogg för det finns så mycket enkel livsglädje som man saknar i livet.

Madeleine Lidman

Hemmaföräldrar
Bildkälla

Det här är en underbar och fin kvinna som på egen hand har bildat hemmaföräldrars nätverk så att de som är hemmaföräldrar kan ha kontakt med varandra. Hon gör allt helt frivilligt, hennes nätverk har hjälpt så många hemmaföräldrar att få stöd och hjälp samt inspiration.

Hon har också en blogg där hon skriver om föräldraskap och barnpolitik. I mina ögon är hon en av få som kämpar på riktigt för barnens egen bästa och inte för någon annans bästa.

Känner ni till några andra underbara kvinnor som ni gärna vill dela med er av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s