Varför ska man vänta med sex till äktenskapet?

För det första för att vara lycklig i livet. För att vänta med det är rätt sak att göra i livet. Leva rätt=Leva lyckligt men Leva rätt betyder inte leva lätt.

Man kan ha gjort fel val i livet men det finaste är väl ändå att man alltid kan börja leva rätt.

Det enkla är att vi lever i världen som är skapad av Gud och vi alla följer Guds lagar. Så när vi går mot dessa lagar gör vi oss själva mer olyckliga för att djupt inuti känner vi att vi gör fel och den känslan kan prägla oss.

Att vänta med sex till äktenskapet är rätt och normalt och så borde det vara oavsett vad media, tv, och andra säger till oss. Även om man förut valde eller tvingades att inte göra det så kan man välja göra det nu.

Det är inte lätt men allt som är rätt och bra för oss oftast är svårt.

Om någon kille tycker att det är konstigt så låt honom gå. Stå på dig och dina principer. Var stark i din tro att det du gör är rätt enligt Gud så kommer du att bli vinnare av situationen ändå.

Tänk dig att du vill ha det bara med din man och att du redan innan du träffat honom vill vara trogen honom.

Så om någon undrar säg att du vill ha det med din man och att du inte vet vem den är än så länge, så därför vill du inte riskera.

För att det är också den bästa principen för att hitta en bra man att bygga familj med. En ansvarsfull och trogen, duktig man som vill bygga familj, kommer att acceptera det och troligen fria till dig, de som kommer neka till din ställning är de som inte värda att vara med ändå. De söker kanske efter kortvariga underhållande relationer men har inte mål att bygga familj, så om du är ute efter familj och långvariga relationer så varför skulle du ens vara med dem?

Om du haft relationer sen tidigare så borde det inte avgöra eller påverka på dina beslut idag. Tidigare relationer gör inte dig sämre eller mindre dyrbar om du har starkt bestämt att leva rätt i nuet. Du har rätt att leva rätt.

Här är fördelar med att vänta med sex innan äktenskapet:

Du kommer ha bättre självkänsla

Din man kommer alltid att respektera dig för dina beslut

Ni kommer troligtvis inte skilja er genom åren

Din familj kommer vara mer stabil och mer lycklig

Du kommer få de alla fina ögonblick som frieri, bröllop, familjeliv innebär

Du kommer att känna dig speciell

Du kommer aldrig att ångra ditt beslut

Som jag nämnde tidigare så är det inte lätt att leva rätt. Även det beslutet att vänta med sex till äktenskapet kan vara svårt att genomföra.

Därför kommer här några tips på hur du borde tänka och agera:

Ha alltid i tanke svar på varför du gör det? Vad vill du få ut av din beslut? (Exempelvis: Jag vill träffa en bra man och bilda en lycklig familj med honom för att jag vet att jag är värd det). Så när du känner att det blir jobbigt och börjar tveka, påminn dig själv vad vill du få i slutänden.

Du får gärna gå på dejt och känna efter om du intresserad av någon så kan du mjukt förmedla din inställning vid bra tillfälle. Var beredd på att de troligtvis kommer att bli chockade över din inställning, möjligtvis är det första gången i deras liv när de träffar någon med sån inställning. De kan bli funderande och beskymrade men låt de bara vara, det är inte din oro. Om de inte hör av sig, var tacksam till det, de skulle inte kunnat göra dig lycklig ändå.

Sov helst inte över hos din kille om ni är inte gifta, försök att alltid ta dig hem innan natten. Undvik att vara helt ensamma.

Så låt dig inte påverkas av lögner att man måste, borde, göra det oavsett vad och att det är helt normalt. Låt dig inte utnyttjas. Du är väldigt dyrbar och ditt liv är viktig så låt det påverkas av bra och rätta beslut. Oavsett vad andra säger så är det du som ansvarar för ditt eget liv. Så du har rätt att bestämma var du sätter gränserna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s