Varför firar vi påsk?

white petaled flower bouquet on white surface

Det här inlägget innehåller delar från Vladimir Golovins påsk predikan. Det är en ortodox präst som jag respekterar mycket. Därför vill jag dela hans tankar angående påsk firande.

Påsken är frihetens högtid. Vi firar att vi genom Jesus Kristus har fått möjlighet att bli helt fria. Genom sitt offer har han öppnat porten till Guds rike åt alla oss som följer honom. Vi har fått denna möjligheten till äkta friheten.

Det finns inget slaveri idag men hur många kan kalla sig fria eller oberoende på riktigt? Det flesta av oss är så mycket beroende av så många saker som telefoner, bilar och mycket mer från denna värld.

Man är rädd och oroad av så mycket. Man kan vara rädd att dö, man kan vara rädd av problem eller man kan oroa sig om: Vad andra ska tänka om mig? Sådär borde den äkta kristna människa inte vara. När man är med Gud så vet man att man är fri och då är man mest rädd och tänker: vad ska Gud tänka om mig? Alla människor är olika och har olika åsikter så det inte alls klokt att oroa sig på vad andra ska tänka om dig, dessutom tänker alla olika.

Jag vill uppmuntra er kvinnor som läser detta att inte vara rädda att vara kvinnor idag. Det kan vara svårt i världen som uppmuntrar oss att vara MANaktiga men var inte rädda. Var inte rädda vara svagare eller ha feminina kläder, vara mjuka och glada, var inte rädda att vara helt enkelt sig själva.

 

Jesus Kristus är uppstånden!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s