Är du ett bi eller en spyfluga?

beautiful beauty bee bloom

 

Jag vill berätta om en av de jämförelser som jag känner till som uppmuntrar mig bäst när jag börjar bli lite grinig och klaga på saker omkring. Jag tycker om den så mycket för att den är så enkelt att förstå och så mycket sanningen ligger i den. Den kan kanske hjälpa er att hitta det rätta sättet att se på livet och världen.

Så här kommer den:

Det sägs att människan kan leva på två olika sätt. Människan kan leva som ett bi eller en spyfluga. Jag ska förklara hur jag menar.

Bin lever i samma värld som flugor. Spyflugor spenderar sina liv i söket efter skräp, ruttna saker, komockor och mycket annat som luktar hemskt. De attraheras av det som luktar illa. Om du skulle fråga spyflugan om världen kommer den sannerligen berätta om alla de hemska och dåligt luktande sakerna.

Bin däremot ignorerar och undviker de dåliga sakerna. De söker sig ständigt till gott doftande blommor för att samla nektar. De bryr sig bara om blommor och kan därför hitta dem, även om de är svåråtkomliga. Om du frågar ett bi om världen kommer den berätta om blommor, nektar och sånt som luktar gott.

Så frågan är: vem är du i världen?

Man kan leva som spyfluga i ständigt sökande efter dåliga saker och man kan leva som ett bi och bara leta efter bra saker. Båda dåliga och bra saker finns i världen. Men man kan välja själv vilket av dem man ska sätta som ett mål.

purple flowers in bloom

Så alla ni som läser denna blogg: fokusera inte bara på de negativa som finns omkring er, det finns mycket gott och fint med, det gäller bara att söka sig till det, så kommer ni att hitta!

 

 /Evita

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s