Mina utmaningar i andligt liv

backlit beach christian dawn

Varje människa har sina egna andliga utmaningar i livet. Jag tror att alla har mer eller mindre lika.  Alla är väl inte perfekta men alla vill väl vara bra människor. Jag tycker att dock pratar man väldigt lite om det med varandra. Ingen vill väl inte vissa sig svag?

Jag vill dela några av mina utmaningar som jag inte lyckades klara bra än. De förekommer då och då i livet.

De är:

Hitta tid att be till Gud

Jag kan säga att ibland lyckas jag bra med det, ibland inte. Jag önskar att jag skulle kunna göra det mer regelbundet än jag gör det nu. Jag kan komma på tusen anledningar varför jag inte orkar be just nu och måste kolla på facebook eller instagram istället. Jag får kort glädje av den andra men långsiktigt blir jag ledsen över felaktiga prioriteringar.

utmaningar i livet

Leva i nuet

Ofta fokuserar jag på problem och på vardagsgrejer för mycket. Jag fokuserar bara på dem och ser inte helhet. Det leder till att jag blir lätt grinig och irriterad. Jag ser ofta inte vilket underbar liv jag har och vilken stor och fin gåva den är. Ofta ser jag bara disk som ska diskas, tvätten som ska tvättas… men livet är mycket större än bara små vardagliga handlingar?  När jag ser tillbaka på mitt liv, kommer jag inte ihåg tvätten eller disk utan   kommer ihåg att jag faktiskt haft ganska trevligt och roligt.

smiling woman wearing white and blue striped floral tank top and black hat

Tänka negativt om människor

Jag kommer ihåg att även när jag var tio år gammal har jag haft detta problemet. Som katolik fick jag bikta mig för en präst om det.  Han har givit säkert något bra råd som jag ej kommer ihåg. Tyvärr har jag det problemet fortfarande och då och då är jag lite för dömande i mina tankar om andra.

 Inte vara avundsjuk till någon

Det är kanske den vanligaste känsla. Jag tror att alla har i sina liv människor som verkar vara mycket bättre och som verkar vara lite sämre. Om de som har sämre,tycker vi synd om, medan mot dem som har bättre är vi avundsjuka . Borde vi inte i stället, hjälpa dem som har sämre och försöka lära från dem som har bättre?

Som sagt, har jag mycket kvar att bearbeta och lära mig i detta livet. Det är inte lätt för någon att klara andliga utmaningar. Du har säkert sina egna utmaningar som du kämpar med. Med detta inlägget vill jag visa att jag är precis som någon annan vanlig människa. Vi är kanske även  lite lika i våra utmaningar?

dina utmaningar i livet

 

Har du några tips som hjälpte dig att klara dina utmaningar och som du vill dela med dig? Kommentera gärna!

Och oavsett vad du kämpar med just nu så önskar jag dig att kunna klara det och gå fritt vidare i livet!

/Evita

 

Bilder: pexels.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s