Spa är det lyx eller rättighet?

love romantic bath candlelight

Nu tänker jag prata lite om spa som exempel. Det känns att i Sverige finns en felaktig bild av det. Det flesta tror att de som går ditt ofta är de som lever lyxliv. Utan de flesta svenska kvinnor nästan skäms att de kan kanske ha en vilja att gå ditt med då och då. Ofta kan man höra att någon tjej säger att hon bestämde unna sig själv en lyx helg och gå på spa… Det andra är stolta att de inte behöver sånt i sitt liv.

Men är det verkligen det som är lyx?

Kvinnan är väldigt speciell varelse. Kvinnan är den som alltid bered att ge och offra allt. Många kvinnor ständigt glömmer bort sig själv och ger mycket energi, tid åt andra som de tar hand om .Och det är sant att deras barn och män behöver den energi. Frågan är: kan en kvinna ger och ger  i evigheten utan att få något? Många kvinnor tror att ju mer de ger desto mer kommer de får från andra.  Sanningen är att andra inte kan ge utan att tar. Därför är det viktigt att fulla på sig med energi, återhämta sig, göra något roligt bara för sig själv. För att ju mer energi kvinnan har desto lättare ger hon den till andra. Det blir lättare för henne att ge den till sin man och orka med barn. Ibland kan man höra :” Jag orkar inte med mina barn” och det egentligen betyder ” jag  behöver villa”.

woman working girl sitting

För att om en kvinna inte gör det, blir hon ofta grinig, trött, och sur på andra och hennes vardagsliv försämras mycket. Hon kan gå ständigt och förvänta på när andra ska börja ta hand om henne och hon skulle kunna få all energi tillbaka. Det kommer tyvärr sällan eller aldrig. Medan kvinnor är helt enkelt för trötta och ignorerar en enda tanke att kunna vila upp sig . Det leder ofta till depression, utbrändhet, dålig humör…  Är det verkligen värt att leva ett liv som olycklig kvinna när det är i dina händer att göra dig själv lycklig?

spa

Därför vill jag uppmuntra alla kvinnor att ta den rättigheten att gå på spa och spendera några pengar bara på sig själva och sina egna nöjen. Ni är inte snåla när ni investerar i sig själva.  Ni gör rätt sak. Ni investerar i en lycklig och nöjd fru åt er man som kan inspirera honom och lycklig mamma åt sina barn. Hur ofta hörde ni att någon sade att ens mamma var så lycklig? 

Och det är det viktigaste som ni kan bara göra. Det ligger i kvinnans natur att ge. Ni kommer ändå ger allt som ni investerar i sig själva till andra ändå. Men ingen kommer se till att ni är utvilade och fyllda med energi förutom er.

sea sunny person beach

Ni behöver inte går just spa om ni inte vill. Det finns massa andra saker som man kan göra för att fylla på sin energi:

Gå på promenad i skogen

Lyssna på avslappnande musik

Syssla med något hantverk

Titta på film

Det viktigaste för kvinnan är att varje dag investera lite i sig själv. Då kommer hon alltid må bra och känna att livet finns i balansen, samt orka mer med vardagen och kunna ge mycket mer energi till hennes familj.

Så att göra något för sig själv är inget ”skämma bort sak”utan helt vanlig rättighet.

Frågan är är  de framgångsrika kvinnor och därför går de ofta på spa eller är de framgångsrika kvinnor för att de går ofta på spa?

 

Kram till er alla och har en underbar och välsignad helg!

Evita

Bilder: pexels.com

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s