Hur gör man sitt hem till ett ställe fyllt av Guds kärlek?

 

white concrete pillars in front of house during day

Hemmet är ett tempel. Och i det templet bor en Gudinna: kvinnan. Det är hon som skapar andlighet och stämning i hemmet. Men hur ska man då förvandla sin vanliga lägenheten/villa till ett äkta tempel eller ett ställe fyllt av Guds kärlek?

adult blond board brunette

Agera gudomligt

Tjäna dina närmaste och käraste som finns hemma, ta hand om dem, se till att alla trivs och mår bra. Fråga ofta: hur kan jag göra så att du mår bra här?

Som Alexandra Fjodorovna nämner i sin dagbok, var Jesus kallad flera gånger i Gamla testamentet Guds tjänare. Att tjäna det är inte något lågt och dåligt, det är något gudomligt och som inte kommer från denna världen utan kommer från Gud. 

Hon säger också att om vi skulle införa denna tjänar-lag till vårt vardagliga hemmaliv skulle vi bli mer uppmärksamma mot andra och våra hem skulle förvandlas till Guds kärlek stället.

people looking at laptop

Bjud gäster och vara snäll mot dem

När det kommer gäster så betyder det att Gud kommer till ditt hem. Så det är alltid värt att ge dem det bästa bemötandet. Jag kommer från en kultur där gästvänlighet är allt. Man bjuder gäster på det bästa som finns hemma. Ofta som barn så fick jag inte äta vissa goda saker som fanns hemma eftersom att ”man sparar det bästa för gäster”. När jag gick och fikade hos någon så fanns det alltid ett helt bord med val av olika sorters kakor. Att bjuda hem, bjuda på fin mat och att vara snäll och trevlig mot dem som du har bjudit är en god gärning. Den goda gärningen kommer att återbetalas väl från Gud.

people gathered inside house sitting on sofa

Träffa din man med kram och leende när han kommer hem

Det finns kanske inget trevligare som man kan ge till en som kommer hem.

Ha levande blommor

Man säger att blommor renar hemmet och ger det en trevlig och fräsch känsla. Ofta när man vill ge beröm till någon eller gratulera någon så ger man blommor som tecken på uppskattning. Ge denna uppskattning till ditt hem i form av blommor. Atmosfären hemma kommer att förändras mycket, till det bättre.

pink flowers in white vase

Var nöjd!

Det finns inget viktigare än att vara nöjd själv och trivas bra hemma. Det är jätteviktigt. Det är kvinnan som främst har kraft att skapa stämning och inte män. Om kvinnan i familjen är missnöjd så kan ofta ingen annan slappna av och må bra. Om kvinnan är glad så är ofta alla andra nöjda och glada. Så den sista och den viktigaste är att du tar hand om dig själv och mår bra.

Bilder: pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s