Den viktigaste mannen i en kvinnas liv

affection blur close up couple

Det finna tre viktiga män i varje kvinnas liv. De har ett stort inflytande. De är far, man och son/svärson.  Pappa – det är tack vare honom, som kvinnan får sitt liv och som försvarar och hjälper henne i början av hennes liv. Sen kommer en man som bildar familj med henne och tar ansvar för henne. Sen och kanske sist måste hon bilda bra relation med sin son (eller svärson om hon har en dotter).

father

Det är inte alltid så lätt att ha bra relationer med alla dem.

Ibland har kvinnan höga förväntningar på sin man och för höga krav, och oftast kan ingen man klara av dem. Oavsett hur bra han än är, räcker det aldrig till. Man känner väl att pappan kunde vara bättre och mannen kunde vara bättre och så vidare.

wedding couple sitting on green grass in front of body of water at sunset

Kvinnan har en naturlig längtan och behov av att ha en relation med Gud. Han är perfekt. Det är på honom hon kan lägga sina höga förväntningar. Han kommer aldrig att lämna, svika, och vara otillräcklig. Om den relationen saknas i hennes liv, då lägger hon över allt som är naturligt i henne på första närstående man.

white and red plastic heart balloon on sky during daytime

Gud älskar varje kvinna och tar hand om henne. Han vill och önskar också att hon ska hitta en bra man här på jorden och vara lycklig med honom.  När man har en bra relation med Gud, får man förståelse för att en man också är Guds son. Men att han inte kan klara av att bära tyngden av de krav som kvinnan har mot honom som egentligen borde finnas i relationen med Gud. Män är också människor, starkare människor men fortfarande människor. De behöver någon som stödjer dem.

man carrying woman standing on the ground and surrounded by grass

När kvinnan har relation med Gud och är stark i det, får hon en helt annan kraft och perspektiv på livet. Hon känner Guds kärlek vardagligen och är nöjd med det. Då blir det lättare med andra män. Hon har redan den viktigaste pusselbiten, så andra lägger sig på plats naturligt.

Hur ska man bygga en bra relation med Gud då?

Egentligen är varje person unik. Alla har sina egna vägar. Jag ska ge lite tips som kan vara en bra start.

Börja att be eller prata med Gud varje dag.

Gör något litet men ha rutiner varje dag. Det är jättebra med rutiner och stabilitet. Som en ortodox präst brukar säga: ”Även om världen går av på mitten och det sker jordbävningar överallt, så ber man först sin bön och sen funderar man på vad ska man göra”. Be och känn om du känner någon skillnad.

person kneeling holding book

Du ska bygga en relation med Gud, lära känna honom. Du kan kanske få tankar, men vem är han egentligen? Hur ska jag veta mer om honom? Du kan öppna bibeln och titta där eller andra heliga skrifter. Träffa dem som har bra relation med Gud, de kan lära dig mycket mer än du tror.

Lev och gör saker åt Gud. Det kan vara svårt att vilja eller göra saker. Tänk att du ska göra något som en tjänst till honom. Laga mat, jobba, umgås med någon, gör det åt Gud. Du kommer få se hur livet förändras.

believe bible black and white book

Att bygga en ständig relation med Gud kan också vara svårt. Det kräver tålamod och stark vilja, men visst kan man bara få de bästa sakerna genom hårt arbete? Den där relationen kommer att fylla dig med glädje och kärlek.

Varför är relationen med Gud en av de viktigaste?

Det finns ett enkelt svar i bibeln på denna fråga:

”Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.” Matteus 6:33.

Ofta tror man att bibeln handlar om andra saker som är så långt borta från våra liv. Sanningen är att det handlar exakt om vårt vanliga, vardagliga, ”tråkiga” liv. Om man börjar bygga relation med Gud, så får man allt annat på köpet. Så fungerar det. För att få bra relation med andra människor måste man kanske försöka ha en bra relation med Gud.

Så jag önskar dig lycka till!

silhouette photography of group of people jumping during golden time

 

Bilder: pexels.com

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s