Välja fritt?

grayscale photography of woman kneeling on area rug

Ibland när jag läser olika tidningar, stöttar jag på artiklar där föräldrar som är kristna säger att de inte vill ha något dop utan att de ska ha namngivningsceremoni för att de vill att deras barn ska välja religionen själv när hon eller han ska bli vuxen.

brown book page

Vad skulle ni säga om jag säger att jag inte ska amma mitt barn och inte ska ge någon mat alls eftersom att jag vill vänta tills hon ska bli vuxen och kan välja själv vilken mat hon ska ha? Kommer barnet verkligen bli vuxet om hon inte får någon mat? Religion, relationen med Gud – det är andlig mat. Det är mat för själen. Det är en grund på vilken man kan bygga sitt liv.

opened bible on wooden surfaca

Så om du väljer bort religion från ditt barns liv, så är du inte troende eller religiös. Så var ärlig med det och säg att du inte har någon relation med Gud och därför inte vill ge det till ditt barn. Anklaga inte troende föräldrar med en annan inställning en du. För om du skulle varit troende, så skulle du förstått att relation med Gud är mest underbara och värdefullaste som bara kan finnas i livet. Du skulle gärna vilja dela det med ditt älskade barn.

silhouette of trees at sunset

 

Bilder: pexels.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s