Superhjältar, var är ni?

person standing near lake

Även om den här bloggen riktar sig först och främst mot kvinnor så vill jag skriva en kort text till män som kunde råka få syn på den.

Idag saknas det mycket olika saker i världen. Det kan saknas mat åt några miljoner människor, det kan saknas bra ställen att bo, det kan saknas ro och fred mellan länder, det kan saknas bra naturmiljö, det kan saknas mediciner mot sjukdomar osv. Jag tror att varje människa lätt kan göra sin egen lista med många saker som saknas idag i världen. För det saknas mycket. Saker som, OM de skulle finnas, skulle göra det lättare, enklare och bättre för många andra idag.

superhjälte

Jag vill skriva om dem som enligt min åsikt saknas mest idag. Det saknas riktiga män. Det är det viktigaste som saknas. För att om det finns riktiga män i överflöd så kan de lätt och enkelt fixa problem och skapa allt annat som saknas. Snabbt och utan problem. De är de som saknas! Män som tar ansvar, hjälper, försvarar, vill det bästa, har höga mål och når dem.  Det är de som vi behöver idag mest. Och det viktigaste är att alla män som är på jorden idag kan bli såna. De har möjlighet och resurser att utveckla sig till att bli såna. Att bli  en sån är inte lätt och enkelt men inte alls omöjligt för en man.  Man blir inte superhjälte för att man blev vald, drack någon konstig medicin eller blev biten av spindel, utan att vara superhjälte är en vanlig mans funktion som oftast är avstängd idag. 

boy child clouds kid

Det finns inget större som gör ont i mitt hjärta än att se hur en man som har så stor potential förfaller. Att se en frisk och stark man sitta och tigga pengar? Hur tragiskt är det? Vart tog den manliga stoltheten vägen? Jag vill bara ropa högt då: ”Skärp dig! Du är en man! Är det inte en skam att sitta här och tigga pengar främst från kvinnor eller äldre människor?” Eller när starka och friska män förfaller när de bli beroende av alkohol, spel eller andra destruktiva nöjen.

alcoholic beer cars city

Det finns en annan exempel på män som är superhjältar och är bland oss. Till exempel, den 15-årige killen Gustav från Täby som startade sin egen patrull för att förbättra områdets säkerhet. Det är modigt och starkt. Det är en  handling av den riktiga mannen.

manpower

Så om du är en man och tror att du inte har någon mening med livet så är du bara en superhjälte som inte vet vem du är. Vakna till liv! Du kan nå allt och göra mycket bättre. Kolla på nyheterna: så många problem. Och du är en av de som kan lösa dem! Gå ut och gör något! Du är en man!

superhjälte

 

Bilder: pexels.com

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s