Kvinnans kraft är hennes svaghet

woman wearing pink collared half sleeved top
Photo by Moose Photos on Pexels.com

Vissa delar av den artikeln kommer  från Olga Valyaevas originalartikel. Originalet finns här: https://valyaeva.ru/zhenskaya-sila-i-slabost/

Vad är det att vara en stark kvinna?

Hur många kvinnor idag tror att en stark kvinna är den som gör allt själv? Hon behöver ingen och ingenting. Hon kan tjäna pengar själv, köpa saker åt sig själv, uppfylla sina drömmar själv, och hjälpa sig själv. Bära tunga saker själv, aldrig be någon man om hjälp. Klara allt själv. Helt oberoende och framgångsrik i samhället. Hon är aldrig en börda för någon. Detta är egentligen inte någon stark kvinna alls, utan en ganska svag. Det är helt enkelt en bild av en stark man som målas upp. Jag ska försöka förklara hur en kvinna kan vara stark som en kvinna.

Vad betyder det egentligen att vara stark som kvinna?

Att vara svag på utsidan men stark inuti. Att ha ett modigt hjärta. Att vara så stark för att kunna tro, lita på andra, förlåta, älska, och inte minst att vara lycklig själv. Det är att vara stark som en kvinna.

Kvinnans kraft är hennes svaghet – att be om hjälp

Om en kvinna skulle släppa taget lite och erkänna att hon behöver lite hjälp så kommer det träda fram en massa volontärer. Män är alltid villiga att hjälpa. Idag det är så få tillfällen för en man när han kan pröva sig, klara en utmaning, döda en drake för någon. Om en kvinna ber om hjälp (och inte befaller honom eller tvingar) så vill män ofta hjälpa till för att de får en möjlighet att klara en utmaning. Att någon behöver honom. En sådan kvinna kan båda få saker gjorda och få tacksamhet från män som får chansen. Men detta kan bara kvinnor som är starka inuti och har bra självförtroende göra. Genom att göra allt själv blir kvinnan övertrött och ger inte någon man chansen att bli bättre genom att hjälpa henne.

adult blur bouquet boy
Photo by Pixabay on Pexels.com

Hur många kvinnor idag kan erkänna för män att de är svagare och be om hjälp? Det behövs oerhört mycket krafter inuti för att tro och veta att kvinnan är säker i sig själv och är värd hjälp och kan tillåta sig själv att få hjälp. Det är kanske det största hindret att övervinna som en modern kvinna – att våga be män om hjälp. Man måste vara stark inuti för att göra det.

 Att kunna tro
En stark kvinna är den som litar på människor och tror på dem. Hur många tror på sina män? Hur många orkar tro på sina män även om de gör lite fel ibland men ändå ständigt i hjärtat försätter ha en stark tro på att din man är den bästa för dig?

portrait of woman with pink roses
Photo by Pixabay on Pexels.com

Det som ofta oroar kvinnor är såna tankar: ”Men tänk dig, vad händer om jag tror på honom men han inte klarar av det? Hur kan jag tro på honom om jag inte säker på att han klarar av det?” Svaret är att mannen behöver kvinnans tro för att klara av saker.  Att tro – det är ingen lätt uppgift, det kan bara starka kvinnor klara. Om kvinnan har stark tro så har mannen ingen chans att förlora, så fungerar bara denna värld. Därför har en kvinna som ständigt tror på sin man ett oerhört stort värde.

close up of rosary on table
Photo by Pixabay on Pexels.com

Då kommer kanske en annan fråga: hur kan jag som kvinna ha den inre styrka som krävs för att börja tro på min man?

Det finns några grunder som kan ge det: bra självförtroende – jag är värd en man som kan klara av saker. Hur får man bra självförtroende? Utveckla dig som en kvinna.

Tro/relation med Gud – om jag har bra relation med Gud är jag inte rädd för något i världen, Gud försvarar mig, så jag kan tro på min man i lugn och ro och på så sätt utföra min plikt, som en kvinna och låta Gud till att konsekvenserna av denna handling, oavsett vad de blir, blir de bästa för mig för att Gud älskar mig. Kan något i världen vara starkare än kvinnan som har en sån inställning till livet?

photo of woman wearing white top
Photo by rawpixel.com on Pexels.com

De starkaste kvinnorna är de som har tillåtit sig att vara sårbara. Att vara äkta kvinnor betyder att vara svaga och helt beroende på utsidan. Men djupt inuti ha ett stark hjärta och förmåga att hitta glädje oavsett. Vara djup. Vara beroende i relationer. Vara äkta och kärleksfull. Att inte vara rädd för det och inte heller skämmas för det. Att bara vara sig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s