Om du inte mår bra…

adult alone anxious black and white
Photo by Kat Jayne on Pexels.com

Alla mår inte bra någon gång i livet. Jag pratar inte om fysiskt smärta utan om psykologiskt.

Idag drabbas så många unga kvinnor med denna fenomenen som utbrändhet, depression, gå in i väggen. Det finns mycket fler än de som man tror.

Jag tycker att en av anledningarna av att så många unga kvinnor inte mår bra i Sverige är så hård press och felaktiga värderingar som samhälle präglas av. Att en kvinna kan räknas framgångsrik bara om hon ser modernt snyggt ut, har minst högskoleutbildning, driver eget, tränar i gymmet, kanske är gift med bra man och har flera fina barn samt VD-position någonstans och en villa i Spanien.

six woman standing and siting inside the room
Photo by Christina Morillo on Pexels.com

Det här är ungefär det som samhälle säger till unga kvinnor att de skulle sträva efter. Men är det rättvist? Är det snällt mot kvinnor? Män kan bygga bra karriär och bli pappor men kvinnor är de enda på planeten som kan födda barn och bli mammor till dem. Det finns ingen annan. Barn behöver pappor men de också behöver mammor. Idag blir det att kvinnor måste klara både och.

boy child childhood happiness
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jag tycker att det är fint att kvinnor idag har rätt att studera och ha höga positioner och bli forskare och lägga sitt liv åt arbete. Men är det verkligen det att de flesta kvinnor skulle må bra av? Jag tror att det finns säkert 5-10% kvinnor som verkligen vill det och mår bra av att ha det. Men jag tror att 90% kvinnor behöver vanliga saker som de skulle må bra av.

woman standing near white wall
Photo by Arthur Ogleznev on Pexels.com

Jag tror att de flesta vill ha familj, vara gifta med bra män som försvarar dem, vara vackra, och ha barn och ha kanske något jobb eller hobby som de gillar att göra och trivs bra med. Jag tror att det är det som de flesta kvinnor skulle psykiskt må bra och vara lyckliga över att ha i sina liv. Och inte efter 35 år utan helst från 20 års ålder.

adult adventure baby child
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jag tycker att det är hemskt att det finns så många Tv-serier, filmer, böcker som visar helt fel bild av att kvinnor är så olyckliga om de lever traditionellt och att de har tråkiga liv och oftast misshandlas av sina män utan de som är singlar och har bra karriär mår bra och är så spännande. Jag tycker att det är fel. De visar inget att om kvinnor lever mer traditionellt beundras de av sina män och få så mycket glädje  av barn och hittar sig själva.  Det viktigaste är att de inte känner att de misstar något i livet.

close up of mother and daughter
Photo by J carter on Pexels.com

Många tror att religioner är så förtryckande mot kvinnor för att de begränsar deras rättigheter. Många inte förstå att religion leder till Gud. Gud vill att vi skulle vara lyckliga. Religioner säger rakt på saken:” Det här måste du fokusera för att bli lycklig i livet! Och det här kan du göra men det är inte det viktigaste!” Det är äkta meningen av de alla lagar och råd och tips för kvinnor som man kan hitta i Bibeln, Koran, Bhagavad-Gita osv.

close up of heart shape
Photo by freestocks.org on Pexels.com

 

Så om du inte mår bra, tänk på saken, är det verkligen det du gör som gör dig glad? Eller är det bara för att ha hög lön, respekt av andra, känna sig cool? Om det gör dig glad, bra fortsätt så.

Jag kan berätta min historia. Jag har också mått inte bra. Det var hemsk tid. Jag kände som att jag nått botten och visste inte hur skulle jag ta mig upp. Det viktigaste var att jag inte visste varför skulle jag ta upp mig. Det var jobbig tid. Jag hade ingen människa som jag skulle kunna förlita mig till. Då vände jag mig till Gud.

photography of night sky
Photo by Juan on Pexels.com

En natt kände att jag inte orkade mer och bad Gud om hjälp. Jag överlämnade mig till honom och erkände att jag inte hade någon ork att kämpa ensam i världen att jag behövde hjälp, att jag behövde Honom.  Jag bad att ta mitt liv och göra vad som helst med det för att jag inte klarade av att fixa till det själv. Samtidigt tänkte jag varför skulle Han bry sig om mig om jag knappt brydde mig om Honom så många år? Den natten blev den största vändpunkten i mitt liv. Efter flera år av totalt sekuläritet förvandlades jag till trofast vän med Gud.

close up photo of a bed of white flowers
Photo by Simon Matzinger on Pexels.com

Inte på en gång men så småningom. Samma tid förändrades mitt liv till något helt underbart och magiskt. Jag har fortfarande svårigheter och problem i livet som alla andra har. Men jag har Gud som styr mitt liv och jag har lärt mig hur man ska leva som kvinna i denna världen för att kunna må bra och vara lycklig.  En av anledningar till varför jag skapade denna bloggen. Av stor tacksamhet till Gud och de kunskaperna som jag fick från honom genom andra människor. Vill jag gärna dela de med andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s