4 saker som kommer ta ditt liv till helt annan nivå och är helt gratis!

 

Jag vill gärna dela med mig några saker som ger livet högre mening. De lyfter upp vardagligt liv och kommer göra dig mycket lyckligare.  De kan ändra ditt liv helt och är helt grattis. Man lever ofta i cirkel ”vakna, jobba, äta, sova”  och någon underhållning till. De där sakerna gör så du bryter den cirkeln och kanske hittar mening med ditt liv eller bara förbättrar dess kvalité.

 

1 Tacksamhetsbok

person uses pen on book

Börja varje dag eller så ofta du kan skriva ner i någon häfte saker som du är tacksam för just idag. Du kan skriva till Gud, till värden,  till någon person, eller bara saker som du är tacksam för. Till exempel, Jag är tacksam Dig, Gud, för att…, Jag är tacksam till henne/honom för att… Jag är tacksam till världen för att… Jag är tacksam för att… 

Det går att skriva båda små och stora saker som hände eller som du känner. Oftast skrev jag flera saker som hände under dagen.  Vardagligt det är så lätt att glömma bort att det händer faktiskt mycket fint och bra, men det som man kommer ihåg mest är problem.

Exempel på saker som jag brukar kan skriva (ur privat arkiv):

3:e augusti 2015

Jag är så tacksam till dig Gud för så goda bullar som man bakar i fransk konditori!!

19:e mars 2017

Jag är tacksam till dig Gud, för denna livet och möjlighet att komma tillbaka till dig.

 

Varför göra detta?

Jag älskar mest med det att när man bläddrar tillbaka efter en viss tid, upptäcker man att liv är så fin och det händer så mycket roligt och  det ger dig möjlighet att se sitt liv från helt annat perspektiv. Att skriva ner att man är tacksam för något är att säga ”tack” en gång till.

2. Önska allt det bästa

När du vaknar tidigt på morgonen du kan några minuter och i lugn och ro önska glädje och lycka till alla och allt. Du kan säga till exempel: ”Jag önskar lycka till alla idag” och så 10 gånger. Du kan försöka säga det med allt hjärta och mena på riktigt.  Det är bäst att göra så tidigt på morgonen för att det kommer att ge dig helt annan och positiv inställning till dagen.

Varför göra detta?

Förutom att man får en bra inställning tidigt på dagen, ändrar man sin dag och det som kommer hända under dagen. Man gör något helt osjälviskt genom att säga de orden på så sätt ändra sig själv till bättre sida och göra god gärning till världen. Och som man vet, det som man ger, kommer man får.

Man kan tänka att det är bara tankar eller ord, vilken roll spelar dem? Du får testa och får se hur kommer din värld förändras. Och i så svår och hemsk värld som vi lever idag även en droppe av god tanke är så livsviktig.

3. Börja höra

Ofta när jag pratar med andra funderar jag mest på vad jag  vill säga. Ibland lyssnar jag knappt på den andra utan tänker:” När hon slutar prata nu, ska jag säga det här och berätta det där.”  Det känns att jag inte är ensam i detta. Ofta blir det tyvärr att man inte lyssnar noggrant eller försöker verkligen höra vad det andra vill förmedla. Så försök så ofta som mjöligt vara fokuserad när du pratar med andra, lägg till sidan din telefon, tänk att  i denna ögonblicken finns bara denna person som du pratar med och fokusera bara på den.

Varför göra detta?

Det finns så många som vill säga något och så lite som vill höra. Bli den som hör. Du kommer upptäcka att det är intressant och spännande att prata med människor. Du kommer sannerligen upptäcka att det finns så många fascinerade personer omkring dig.Det kommer förbättra relation med dig och andra, du kommer får höra mycket mer och förstå vad andra vill förmedla till dig.  Du kanske ska kunna även hjälpa andra med råd. Här börjar dennna skillnaden med att bara lyssna och höra på riktigt.

4. Fråga vad behöver du?

Den sista och den viktigaste!

När man lever så är det så lätt för en kvinna att glömma bort sig själv. Man har massa flugor i huvudet med tankar: det här måste tvättas, här måste städas, möten måste bokas, det här måste studeras, det här måste handlas, den där måste lagas och så vidare… hela tiden finns massa saker som man måste fixa, köpa, lagga, rensa… Oftast så gör man dem så länge man bara orkar eller så länge man inte bränner ut sig själv totalt. Utbrändhet är katastrof för kvinnor som drabbar väldigt många.  Man måste  förstå att det kommer alltid finnas saker att göra, men det viktigaste är du och hur du mår. Ingen annan kommer ta hand om dig och ditt välmående förutom dig själv. Så om du känner dig olycklig, fråga vad behöver du just nu? Vad gör dig glad? Gå och gör det. Du förtjänar mår bra och vara glad. Det är din plikt att göra dig själv glad, inte någon annan. Och låt det andra villa och vänta. Den sista som behöver denna värld är olyckliga kvinnor men som hinner med allt. Det är mycket bättre att vara nöjd och glad än att grälla hela tiden och vara arg. Olyckliga människor har aldrig gjort någon lyckligare. Du behöver inte ha dåligt samvete! Det gör redan den viktigaste!

Men om du känner det ändå och medan du vilar och njuter samtidigt som det finns massa saker att göra och folk börjar undra så kan du skälla på mitt knäppa blogg och vända dem till mig 😉

woman standing against brown wooden gate
Photo by antas singh on Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s