Världens lag: Om du inte går upp, går du ner

Som rubriken antyder, så är vår värld där vi alla lever inte statisk. Allt är i rörelse. De främsta fysikerna har bevisat det. Allt står inte stilla även om det känns så.

beautiful blur fashion female
Photo by Pixabay on Pexels.com

Jag ska prata lite om livet. Det här lagen funkar lika bra för våra liv.

På samma sätt: om man inte försöker förbättra sig och kämpa för att bli bättre, kommer man bli bara sämre med tiden. Om man inte går vidare står man inte stilla utan går bakåt.

Till exempel, om man har lärt sig ett språk någon gång i livet men sedan inte använt det på flera år och inte velat lära sig något mer om språket. Det är som med det franska språk som jag fick lära mig i skolan och aldrig använt sedan dess. Kommer ens språkkunskaper vara likadana efter till exempel 10 år? Sannolikt har man glömt det mesta. Om man sedan börjar lära sig igen och komma ihåg saker kommer det bli lättare i början, men sen börjar man om. Vägen känns bekväm för att man redan känner till den och därför går det snabbare, men för att gå vidare måste man anstränga sig mer.

bloom blooming blur brick wall
Photo by mali maeder on Pexels.com

Om man har egenskaper som är dåliga så kommer de småningom bli större om man inte gör något åt det.

Om man investerar mycket i en relation någon tid, men sen slutar göra det, kommer relationen förbättras med tiden? Nej, det kommer säkert försämras och det kommer ta mycket tid att få den till samma nivå som den var förut.

Jag skriver detta för att komma ihåg och förmedla, om det som är viktigt för dig i livet. Relationer med andra,  hobbies,  andlig utveckling. Det som är viktigt måste du upprätthålla varje dag eller så ofta som det går för dig. Då kommer det som är viktigt bli större och ge mer glädje till dig. Det är krävande men det är värt det. Så strunta inte i det som är viktigt för dig, man kan strunta i tv-tittande, och mycket annat. Men inte i sig själv, andra och mycket annat som är viktigt för dig.

 

En reaktion till “Världens lag: Om du inte går upp, går du ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s