Familjekvinnans arena

affection baby baby girl beautiful
Photo by J carter on Pexels.com

Familjen är kvinnans arena.

Varför är det så viktigt att kvinnan kämpar för familjen? För att där – i relationer- ligger hennes största lycka och glädje i livet. Kanske inte för alla, men för de flesta kvinnor. Det flesta vill ha en fin och trevlig familj och bra relationer, det är det som ger störst glädje i livet.  Det skapar lite mening med livet för kvinnan. Kan någon kvinna må bra och känna sig pigg och glad om hon känner att alla hennes relationer med släkt och vänner är helt förstörda? Att hon inte har någon att öppna sitt hjärta till? Det är tveksamt, åtminstone skulle inte jag klara av det.

Tänk dig att det finns en högre mening i vissa saker.
Gud anlitade mig åt de människor som ingår i min familj. Visst är det en häftigt tanke? Gud litar så mycket på mig att han givit dessa människor till mig att hjälpa och stödja.
Gud gav mig en man att vara fru åt och barn att vara mamma åt. Så stort ansvar och så stort förtroende så vill jag göra det bästa av detta. Är det inte häftigt? Är det inte häftigt att man är värd att bli så nära med dessa personer? De har ingen annan fru eller mamma i sitt liv, en så stor belöning. Och vilken mamma och vilken fru de får, det beror mycket på mig. Det är min arena där jag har stort inflytande och påverkan. Hur ser jag ut för dem varje dag? Hur är jag mot dem varje dag?

woman and girl using tablet computer
Photo by Michael Morse on Pexels.com

Det finns också många andra familjemedlemmar. Kvinnan är förmodligen någons dotter, syster, faster, moster eller kusin och även mormor eller farmor dessutom svärdotter och någons barnbarn eller barnbarnsbarn. Jättemånga olika roller att bli bra på och utveckla sig i dem. Förutom det, så finns det andra familjemedlemmar.

Så när du är missnöjd med dina släktingar  och undrar varför just du fick såna, gör om fråga och istället: vilken släkting (dig) fick de i sina liv? Är det hon som alltid är missnöjd över minsta sak? Vill hon kanske inte umgås? Är hon omtänksam mot dem? Vilken syster har din syster eller bror? Och bara du själv som kan bestämma vad som kommer stå för svar på dessa frågorna. Du är en viktig person i mångas liv. Sanningen är att du inte kan ändra andra men du kan ändra deras liv genom ändra sig själv.
Ställ inte bara krav på andra, utan ha rimliga krav på dig själv. Många går runt och undrar varför de andra gör fel och ingen vill ändra sig själv.
Tyvärr kan ingen ändra och bestämma över andra hur de ska vara mot dig. Jag kan inte göra om människor som jag vill ha dem till min egen nytta. Så fungerar inte världen som Gud skapat. Och det finns en mening med det. Det finns en anledning till att det inte går att göra. Gud vill inte ha en massa självfokuserade själviska människor. Han vill att vi ska hitta och upptäcka att vi kan bli bra åt andra och inte istället göra om andra hur vi vill. Han vill att vi ska vara osjälviska för att så är vi i början och då kommer man få balans i livet. Det är svårt, men när man gör det, då händer det mirakel! När vi bli annorlunda bli alla andra också det.

adult beautiful casual cute
Photo by Pixabay on Pexels.com

Man kan säga att det låter orättvist att det största ansvaret för familjemiljön ligger på kvinnans axlar. Det låter väl inte så jämställt. Men det är bara så, det är så Gud skapade och oavsett om man än tänker och gör, går det inte att påverka. Män har en annan huvudarena i sina liv.  Om inte kvinnan kämpar och anstränger sig för att skapa bra relationer i familjen så alla skulle trivas, kommer det inte bli gjort.

Det första och det viktigaste när man börjar ändra sig själv mot andra är att inte glömma bort sig själv som kvinna. Man kan inte ge något om man är helt tomt själv.  Du kommer inte att klara av det. Så fyll upp dig själv med glädje och lycka genom att ha ordning i ditt liv eller skäm bort dig själv tills du mår bra och fint. När du känner att du är helt nöjd så att du kan dela med andra, då kan du börja.

Då kan du ta svärdet av kärlek och skölden av tålamod och kämpa för familjen!

sunset hands love woman
Photo by Stokpic on Pexels.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s